EKO in de regio

In de omgeving van Arnhem en Nijmegen zijn inmiddels meer dan 20 biologische bedrijven gevestigd. Stuk voor stuk bedrijven waar vakmanschap en zorg voor een goed product hoog in het vaandel staan. Zodat hun klanten kunnen blijven genieten van smakelijk voedsel zoals boerenzuivel, geitenkaas, natuurvlees, fruit, vruchtensappen, paddestoelen, waterkers en andere groentespecialiteiten.

Deze bedrijven hebben elk hun eigen manier van afzet van producten gevonden. De een levert aan winkels in de regio, de groothandel of het grootwinkelbedrijf, een ander staat zelf op boerenmarkten of bezorgt een wekelijks productenpakket rechtstreeks bij consumenten. Een deel van de bedrijven heeft een eigen winkel waar soms ook producten van collega's worden aangeboden.

Enkele bedrijven verkopen hun producten onder de naam Rivier & Land. Dit merk garandeert dat het biologisch product afkomstig is uit het gebied De Gelderse Poort.

De vermelding (BD) achter de bedrijfsnaam betekent dat deze bedrijven biologisch dynamisch produceren.Biologische bedrijven met huisverkoop


Biologische bedrijven zonder huisverkoop